Обговорення перспектив і доцільності впровадження AirPlus в Україні.

0

16 квітня 2015 року за участі представників Асоціації ділового туризму України, Асоціації лідерів турбізнесу України та Amadeus відбулося обговорення перспектив і доцільності впровадження AirPlus в Україні.

AirPlus — це глобальний провайдер (країна походження США) спеціалізованих платіжних рішень для постачальників і клієнтів бізнес тревел послуг. AirPlus співпрацює з платіжними системами MC та VISA, відповідно всі комерційні взаєморозрахунки відбуваються між цими провайдерами. Для кінцевого користувача, яким може бути як тревел агенція, так і корпоративний клієнт, продукт є безкоштовним.
1. Рішення для тревел агенцій, наразі вже інтегроване в Amadeus (хоча може бути і будь яка інша GDS) — Amadeus AirPlus Travel Agency card. Переваги : оплати у межах затвердженого AirPlus кредитного ліміта напряму постачальнику ( а/л, готелю, тощо), списання по карті (direct debit) відбувається один раз на місяць, процессінг відбувається як в Amadeus, так і напряму постачальнику (важливо у випадку MICE). Недоліки: IATA резолюція 890 забороняє використання агенціями таких карток для розрахунку з БСП (тобто мова йде виключно про лоу кост перевізників, готелі, залізничні дороги, трансфери, DMC, тощо); для отримання кредитної лінії від AirPlus потрібно надати позитивний баланс компанії за останні 5 років у міжнародному форматі або банківську гарантію. Окремим питанням винесене дотримання норм українських законів щодо сплати карткою витрат на відрядження наших клієнтів — потребує окремого вивчення.
2. Платіжне рішення для юридичних осіб ( наших корпоративних клієнтів), цільове призначення якого оплата послуг з організації бізнес тревел. Переваги: списання по карті (direct debit) відбувається один раз на місяць, немає обмежень щодо постачальників (оплата, в тому числі і традиційним авіа перевізникам оскільки відбувається напряму а/к з карти клієнта). Недолік: нам доведеться докласти чимало зусиль щоб довести нашим клієнтам необхідність впровадження такого платіжного рішення як альтернативу кредитування агенціями.
Резюмуючи вищесказане, домовились:
— Скорочувати обсяги і терміни кредитування клієнтів за будь якої можливості, таким чином готуючи корпоративний бізнес до пошуку альтернативних рішень, таких як, наприклад AirPlus.
— Вивчити питання щодо використання віртуальної кредитної картки агенцією на предмет дотримання норм законодавства. Можливо ініціювати зміни.
— Продовжувати спілкуватись з українськими банками, що проявили інтерес до Бізнес Тревел Єккаунту (BTA), однак запропонувати розглянути платіжне рішення AirPlus. У цьому випадку, комерція на боці AirPlus і платіжних систем, на відміну від BTA, де комерція на боці банку і платіжної системи.
Асоціація ділового туризму України, Асоціація лідерів турбізнесу України та Amadeus залишаються на оперативному зв’язку і будуть продовжувати співпрацю в цьому напрямку.

Share.

About Author

Comments are closed.