Статистика від HotelMatrix

0

Доброго дня, друзі!

В межах меморандуму про співпрцю між Hoteliero та BTA Ukraine, команда HotelMatrix рада поділитись з вами цікавою статистичною інформацією про роботу готелів у найбільших містах України у липні 2021 року.

Минулого місяця ми були вражені тим, що показники завантаження мають позитивну динаміку, але цього місяця результати неймовірні. Нижче, проcимо звернути увагу на цифри у порівнянні з минулим періодом.
Завантаження міста Київ у червні 66%, у липні – 74%;
Завантаження міста Харків у червні 50%, у липні – 51%;
Завантаження міста Одеса у червні 63%, у липні – 75%;
Завантаження міста Львів у червні 60%, у липні – 71%;
Завантаження міста Дніпро у червні 58%, у липні – 71%.

Цього місяця місто Одеса показало найкращий результат завантаженості по всій Україні – 75%. Показник завантаження міста Київ склав 74%, що також є відмінним результатом. Місто Дніпро та місто Львів розділили третє місце із показником завантаження 71%. Показник завантаження міста Харків – 51%, але як показує практика, цей показник є гарним для міста та стабільним.

Хочемо заздалегідь попередити наших читачів, що статистичні дані по Дніпру представлені готельним ринком чотиризіркових та п’ятизіркових готелів, по Харкову двозірковими, чотиризірковими та п’ятизірковими готелями. Статистичні дані Києва, Одеси та Львова представлені тризірковими, чотиризірковими та п’ятизірковими готелями.

Цікаво, що не тільки показник завантаження зріс, а й ADR – від 1,2% до 21%. Так, на прикладі міста Одеса ми бачимо, що минулого місяця показник ADR складав 2 284,00 грн, а цього місяця – 2 622,00 грн. Збільшення показника завантаження та ADR позитивно вплинуло на показник RevPAR, тобто збільшило дохідність готелів Одеси. Ми, також, бачимо, що при збільшенні показника завантаженості та мінімальному збільшенні показника ADR на 1,2% у місті Львів, показник дохідності готелів зріс на 204,00 грн або на 13,1% за кожен номер.

Позитивну динаміку дохідності мають усі найбільші міста України і ми можемо зробити висновок, що липень був дуже спекотним місяцем.

Share.

About Author

Comments are closed.